Na bajkovitim brežuljcima od 350 metara nadmorske visine, gdje su temperatura i struktura tla u savršenoj ravnoteži, njeguju 10 hektara vinograda autohtonih istarskih sorti.
Patrik je enolog i voditelj proizvodnje, dok Sergej upravlja cijelim poslovanjem te vodi vinariju i destileriju. Savršena kombinacija ove složne braće koja bogatu tradiciju oplemenjuju znanjem i novim dostignućima, nužnim kako bi njihovo gospodarstvo stalno bilo u koraku s vremenom.
„Cijele naše obitelji uključene su u cijeli posao, od same proizvodnje na imanju do agroturizma sa apartmanima i restoranom gdje poslužujemo vlastite delicije. Naša rekonstruirana tradicionalna istarska kuća danas služi mnogim obiteljima koje dolaze odmoriti se, provesti kvalitetno vrijeme u prirodi i uživati u čistom zraku“, priča nam Patrik Sinković, a Sergej dodaje kako je kuća smještena na jednom od najviših brda sjeverozapadne Istre.
„Uzvisina na kojoj se nalazi kuća ima prekrasan pogled na Italiju. Naši gosti uživaju u tom bajkovitom ambijentu uz našu kompletnu gastro ponudu. Preko 90 proizvoda koje nudimo na imanju je naša vlastita proizvodnja. U restoranu možete kušati razne mediteranske i istarske specijalitete, od našeg djevičanskog maslinovog ulja, domaćeg pršuta, sira, tjestenine pa sve do glavnih jela od kojih treba naglasiti ponudu autohtonog istarskog goveda boškarina. Žeđ možete utažiti našim domaćim sirupom od bazge“, ističe Sergej Sinković.
Od biljaka i plodova iz čiste prirode, obitelj Sinković proizvodi aromatične rakije i likere prema tajnim starim receptima svojih predaka,a za koje su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade.
Liker od crnog vina Teranel, također proizveden prema staroj obiteljskoj recepturi, dobivaju skladnim miješanjem Terana, 10 vrsta aromatičnog bilja, šećernog sirupa te istarske komovice. Karakterizira ga tamnocrvena boja, specifičan miris crvenih voćnih plodova te mirisne note cimeta.
U Teranelu i drugim likerima i vinima obitelji Sinković pod brendom San Mauro uživali su brojni posjetitelji Vinart Grand Tastinga održanog proteklog vikenda u zagrebačkoj Laubi.
Među vinima koje smo kušali, izdvojili bismo njihov Muškat Momjanski maceriranog karaktera i odležanog u bačvi francuskog hrasta od 500 litara. Specifičan je po tome što ima izraženije mineralnosti i malo je većeg saliniteta. Savršen uz predjela, osobito plave sireve i aperitive.