Gosti su uživali u probranim jelima, poput jetre od mola i ikre ježinca, brodeta od sipe, janjetine, filea jelena i citrusnih deserata u režiji najjačih umova domaće gourmet scene uparena s vrhunskim vinima iz vinarija Franc Arman, Coronica, Damjanić, Tomaz i Bura. Večera je otvorena aperitivima iz lokalne Destilerije Aura. Svaki od chefova bio je zadužen za jedan slijed koji spaja najbolje domaće namirnice s vrhunskim domaćim vinima.
Uz gostovanje najistaknutijih domaćih chefova sa svojim jelima, večeru je obilježio prigodni blagdanski ugođaj u kojem je proslavljena godina na izmaku i najavljena nova sezona projekta, za koju Aminess najavljuje još snažniji fokus na gourmet aspekt svoje ponude.
Projekt Aminess Wine & Gourmet nights osnovan je kao mjesto gdje se spajaju hrvatska hotelijerska i gastronomska ponuda u jedinstvenu cjelinu. Tijekom ove godine organiziran je niz večera koje okupljaju najutjecajnije domaće chefove pod vodstvom ambasadora Davida Skoke u Aminess restoranima i hotelima.
Prve večere održane su ovog ljeta u Half 8 restoranu nakon čega su uslijedile večere u A’ la carte restoranu Oliveto u Aminess Maestral hotelu, u kojem je i završena ovogodišnja sezona projekta. Organizatori su posebno ponosni na velik interes i popunjene kapacitete večera u postsezoni, što potvrđuje da dobro osmišljen i zaokružen sadržaj može privući goste na hrvatskoj obali i izvan glavne sezone.