Krenulo je najčarobnije doba godine, a Zagreb je presvučen u božićno ruho.
Advent je sinonim za gastro delicije čiji će nas miris kroz prosinac pratiti na svakom koraku. Ponuda je raznolika, a za lakše snalaženje, pripremili smo mini-vodič s preporukama na dvije popularne adrese: Institut za kobasice Mate Jankovića i Pizza Social Club Ivana Badžeka.
Za najbolje gastro iskustvo vrijedi poslušati preporuke profesionalaca koji izdvajaju favorite s blagdanskih kućica.
Institut za kobasice Mate Jankovića
Jedna od prvih gastronomskih asocijacija kada se spomene advent su – kobase.
Moguće ih je probati na dvije lokacije Instituta za kobasice: na Oleandar terasi hotela Esplanade, gdje se odvija manifestacija Fooling Around te na Strossmayerovom trgu gdje traje Fuliranje.
‘Poznate’ kobase dobivaju ukusan twist pa posjetitelje, između ostalog, čekaju Frank Furterka, Kranjska sa sirom, Debrecinka, Bavarska i Šiš kobas sa sirom.
Jedan od potencijalnih adventskih hitova definitivno je kobasica kao šiš ćevap u kombinaciji s pečenom crvenom paprikom, prženim lukom i kremom od kajmaka.
Pizza Social Club
Uz najbolje kobase, tu je i jedno netipično adventsko jelo – pizza koja nam dolazi iz Pizza Social Cluba Ivana Badžeka. Možda kobasice i fritule jesu sinonim adventske gastro ponude, no za dobru pizzu uvijek ima mjesta, pogotovo ako idete s ekipom i trebate nešto za ‘dijeljenje’.
Jedinstvene su zbog recepture s napoletanskim tijestom; prozračne i hrskave, a na Fuliranju posjetitelje čeka pet vrsta, čija se cijena kreće oko 9 eura, ovisno o okusima.
U ponudi Pizza Social Cluba su Ma’Margherita kao vječni klasik, Pizzaioli s pršutom, rikulom i cherry rajčicama, Pepperoni s ljutim kobasicama i svježim čilijem, Pa’Pancetta s kuhanom šunkom, dimljenom rolanom pancetom i svježim lukom te bijela pizza Bianca čiji nadjev čine bijeli sos s ricottom, mozzarella, orasi i špinat.
Vrijeme je za đir adventom, zato: toplo se odjenite, okupite društvo i pripremite nepca za najukusniju adventsku ponudu iz omiljenih kućica u gradu.