
Konferencija posvećena istraživanju i prepoznavanju najnovijih trendova u svijetu hrane i pića okupila je stručnjake iz hotelijerske i ugostiteljske industrije iz cijele Hrvatske. Među govornicima su se istaknuli Jeffrey J Vella iz Maistre, Dario Kinkela iz Valamar Riviere, Matija Bogdan I Melkior Bašić iz Aminessa, Boris Šuljić iz Boškinca, Emil Perdec iz Plave Lagune, Zdravko Tomšić, Davor Butković i mnogi drugi.
Neke od tema o kojima su stručnjaci pričali bile su “10 najčešćih grešaka u dizajnu jelovnika i vinske karte”, “Izazovi generacija Z i Alpha koje ulaze u ugostiteljstvo”, “ Nikad bolje plaće, nikad manje radnika”, a dotaknuli su se održivosti, utjecaju poljoprivrede, inovacija, trendova, vinske ponude, kave, koktela i mnoge druge.

“U današnjem dinamičnom okruženju turizma, gdje su gosti sve zahtjevniji, hrana i piće postaju sve značajniji faktor u privlačenju gostiju. Kada promatramo kvalitetu usluge u hotelima, jedan od ključnih elemenata koji se percipiraju su upravo hrana i piće. Stoga je od iznimne važnosti kontinuirano ulagati u edukaciju, kako bismo osigurali da naši hoteli pružaju vrhunsku uslugu i da imamo zadovoljne goste. Upravo zbog toga smo organizirali UPUHH F&B Academy, kako bismo omogućili stručnjacima iz hotelske industrije stjecanje najnovijih znanja i vještina, razmjenu iskustva, te potaknuli promjene i napredak u području hrane i pića”, izjavio je Bernard Zenzerović, predsjednik UPUHH-a.
Konferencija se pokazala kao inspirativan događaj koji je obogatio hotelski sektor i potaknuo daljnji razvoj gastronomije u regiji.