Koristeći ovu stranicu, prihvaćate police o zaštiti privatnosti i uvjetima korištenja.
Prihvati
Obrtnik.hrObrtnik.hrObrtnik.hr
  • Naslovnica
  • Aktualno
  • Struka
  • Karijere
  • Lifestyle
  • Savjeti
  • Obrtnik TV
Pretraga
Copyright © 2023 SMARTPRESS. Sva prava pridržana. Razvoj web rješenja: GTrends - Digitalni Marketing.
Čitam: Gdje šefuje dvojac poznat po beskompromisnoj filozofiji kuhanja na vatri
Podijeli
Promjeni veličinu slovaAa
Obrtnik.hrObrtnik.hr
Promjeni veličinu slovaAa
  • Naslovnica
  • Aktualno
  • Struka
  • Karijere
  • Lifestyle
  • Savjeti
  • Obrtnik TV
Pretraga
  • Naslovnica
  • Aktualno
  • Struka
  • Karijere
  • Lifestyle
  • Savjeti
  • Obrtnik TV
Pratite nas
  • Naslovnica
  • Aktualno
  • Struka
  • Karijere
  • Lifestyle
  • Savjeti
  • Obrtnik TV
Copyright © 2023 SMARTPRESS. Sva prava pridržana. Razvoj web rješenja: GTrends - Digitalni Marketing.
Obrtnik.hr > Lifestyle > Gdje šefuje dvojac poznat po beskompromisnoj filozofiji kuhanja na vatri
Lifestyle

Gdje šefuje dvojac poznat po beskompromisnoj filozofiji kuhanja na vatri

I dalje većinu toga radimo na vatri, i dalje tragamo za iskrenim okusom, ali sada kroz prizmu Mediterana, poručuju Šakota i Turković

Obrtnik.hr Objavljeno 18.07.2025. 11:02
Podijeli
3 minute čitanja
chefovi Tvrtko Šakota i Marko Turković
Podijeli

Fogo by Bekal, novi restoran smješten tik uz more na plaži Pical, gastronomskoj ponudi Poreča donio je nešto posve drugačije i već mjesec dana nakon otvaranja osvojio naklonost medija i publike.

Iza koncepta stoje Valamar i poznati kulinarski dvojac iz zagrebačkog Bekala – chefovi Tvrtko Šakota i Marko Turković – poznati po beskompromisnoj filozofiji kuhanja na vatri koja je prepoznata i od strane Michelinova vodiča.

U Fogu, vatra nije samo sredstvo, ona je glavni sastojak. Od dima koji daje dubinu šalši do grilane blitve u pestu, svaki tanjur nosi trag znanja i preciznosti.

No, za razliku od pankerske estetike Bekala, Fogo donosi isto razumijevanje namirnice i vrhunske kuharske tehnike, ali s mediteranskim ritmom, u opuštenijem ambijentu.

„Htjeli smo stvoriti mjesto koje ima karakter i naš potpis, ali gdje se možeš opustiti u ljetnoj odjeći, uz zvuk valova. Fogo nije kopija Bekala – to je njegov brat koji je odlučio preseliti na more. I dalje većinu toga radimo na vatri, i dalje tragamo za iskrenim okusom, ali sada kroz prizmu Mediterana“, poručuju Šakota i Turković.

Jelovnik Foga osmišljen je u dva ritma: dnevni i večernji. Dnevni meni fokusira se na prepoznatljive, omiljene formate jela idealne za opušteniju atmosferu uz plažu. U ponudi su pizze, pašte, burgeri i laganija glavna jela, ali je svako od tih poznatih jela interpretirano na Šakotin i Turkovićev način – bilo kroz korištenje dimljenih elemenata poput šalše ili pesta, odnosno specifičnih sastojaka poput kreme od inćuna ili tartar umaka od algi, bilo kroz beskompromisnu kvalitetu izvedbe.

Večernji meni ulazi u kompleksniji teritorij. U Fogu, čiji su zalasci sunca jedni od najljepših u Istri, navečer goste čeka čuvena Bekalova janjetina kuhana u sirutki i glazirana u slanoj karameli, moćni rib-eye steak s pepper sosom, slasni odojak s čipsom od kože u umaku od pečenja, tostada od tune s emulzijom paprike, dimljeni pomidori, ali i panna cotta od pečenog sijena s miso karamelom.

Fogo by Bekal, međutim, ne nudi samo vrhunska jela – nudi i pogled u kuhinju gdje su chefovi Šakota i Turković zaista prisutni, gdje je vatra pod kontrolom, i gdje svaki detalj na tanjuru ima razlog.

Moglo bi vam se svidjeti

U Rovinju bicikliste šalju obrtnicima kod kojih odmaraju i maste brk

Kava će mnogima postati nedostupna, sorta arabica poskupjela gotovo 300 posto

Treće izdanje Trading Festa okuplja ulagače u Zagrebu

Brodare i trgovce čeka nemirno more

Država nudi poslovne prostore i garaže u osam gradova

TAGOVI:Fogo by Bekalkuhanje na vatriMarko TurkovićTvrtko Šakota
Podijelite ovaj članak
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Kopiraj link Print
Podijeli
Prethodni članak Zašto smo toliko ovisni o uvozu električne energije?
Sljedeći članak Obrtnici u Krapinskim Toplicama pokazali snagu zajedništva i poručili: Bitno je i najmanje udruženje obrtnika!
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow

Najčitanije

VIDEO Posjetili smo majstora urara Pećanića, jedinog vještaka za urarstvo u cijeloj Hrvatskoj. Upozorava na veliki problem
Struka 15.05.2024. 06:46
HOK u ozbiljnim problemima! Država pokrenula reformu i reže komorski doprinos
Aktualno 03.07.2025. 08:17
Iz Vlade HOK-u jasno poručili da žele rasteretiti obrtnike
Aktualno 31.07.2025. 11:55
Magdalena Kahlina pobjednica je Državnog prvenstva cvjećara: Po struci sam građevinski tehničar, a ovo je rezultat velikog rada i ljubavi
Struka 20.03.2024. 10:14
Nove obveze trgovaca: objava cjenika na internetu!
Aktualno 03.05.2025. 09:08
Isplati se obrazovati za deficitarna obrtnička zanimanja, ovi učenici dobili po 2.400 eura
Aktualno 04.07.2025. 08:44
FOTO Spektakularan 90. rođendan Zlatne igle Zagreba
Lifestyle 23.06.2025. 10:31
Vukovarci su oduvijek cijenili obrtnike. Ovaj podatak razveselit će mnoge
Aktualno 17.04.2025. 19:00
Temelje im je postavio pradjed, a oni su razvili unosan biznis
Karijere 29.04.2025. 08:59
Zadruzi Glas poduzetnika 2.0 zabrana neovlaštenog pružanja investicijskih usluga
Aktualno 11.07.2025. 10:44
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Impressum
  • Oglašavanje
Pratite nas
Copyright © 2024 SMARTPRESS. Sva prava pridržana. Razvoj web rješenja: GTrends - Digitalni Marketing.
Dobro došli nazad!

Ulogirajte se u svoj račun!

Izgubio si šifru?