U hotelu Esplanade u Zagrebu, koji ove godine obilježava 100 godina, u restoranu Zinfandel’s priprema se proslava obiteljskog Uskrsa.
Raskošan ručak s pomno biranim delicijama chefice Ane Grgić Tomić, pjenušava dobrodošlica, klavirska glazba i vesela dječja potraga za pisanicama samo su neki od trenutaka koji će obilježiti blagdan.

Već vas po dolasku čeka čaša rashlađenog pjenušca, a zatim uz zvukove klavirske glazbe i poslastice poput domaće šunke pečene u kruhu, moussea od dimljene pastrve, terine od hobotnice s pečenim rajčicama i sušenim maslinama, dimljenog lososa, jaja punjenih kremom od začinskog bilja ili divljih šparoga s pečenim kozicama.
Okrepa je zamišljena uz kremastu juhu od šparoga s mekim gnudima, pinjolima i ricottom ili goveđi consommé s domaćim rezancima. Blagdanski objed u Esplanadi bio bi nezamisliv bez finih zapečenih štrukli.
Raznolika ponuda jela s uskrsnog bifea: teleća plećka s pečenim krumpirom, janjeći but s palentom i začinskim biljem, pečena patka punjena jabukama i narančama sa zapečenim mlincima, biftek s korom od crnog češnjaka uz zapečeni krumpir i umak od prženog ružmarina.
Za ljubitelje morskih plodova u ponudi su file brancina s raštikom i svježim komoračem te poširani losos u listu kelja s kremastim umakom od citrusa uz pečene brokuline.
S Esplanadina popisa slastica! Ručno rađena pinca s kandiranim voćem, makovnjača i orahnjača s dodatkom umaka od vanilije, torta sa sirom i jagodama uz dodatak mente, čokoladna torta s kandiranom narančom, kolač od mrkve i badema sa svježom ricottom, kolač od maka sa šljivama i marcipanom, slastice u čašicama i čokoladna jaja punjena kremom od maline.
Dobar tek!
Pripremio: Tomislav Radić